OPATRENIA V ČASE PANDÉMIE - CHRÁNIME VAŠE ZDRAVIE

Napísala MUDr. Lenka Liptáková, dňa 04.10.2020, v kategórii:

Na vyšetrenie objednávame LEN po predchádzajúcom telefonickom dohovore s lekárkou alebo vyplnením dotazníka na stránke ečasenka.sk. Zabezpečujeme tak Vašu bezpečnosť, keď robíme potrebnú selekciu pacientov ešte pred príchodom do ambulancie, aby sme eliminovali riziko prenášania najmä respiračných ochorení – hlavne COVID 19. Cieľom je aj nehromadenie vás pacientov pred čakárňou. Keďže uvedená zmena organizácie práce je náročná na čas, telefonovať môžete od 9h do 12h, nakoľko do 9h vyšetrujeme pacientov objednaných v predchádzajúcich dňoch.  V prípade, že sa nejedná o akútne ochorenie alebo stav môžete sa plánovane telefonicky objednať aj pár dní vopred.

Vzhľadom na sťažené podmienky našej práce vás prosíme o zhovievavosť a trpezlivosť!

Ďakujeme za pochopenie a ústretovosť!

 

KARANTÉNNA PRÁCENESCHOPNOSŤ

V prípade, že máte Regionálnym úradom verejného zdravotníctva ( RUVZ) indikovanú karanténu a potrebujete karanténnu PN ( práceneschopnosť) –NEPRICHÁDZAJTE DO AMBULANCIE PROSÍM - kontaktujte lekárku  odoslaním žiadosti cez ečasenku.sk alebo telefonicky. Ak sa nedovoláte v ten deň ( pre množstvo vybavovaných pacientov) je možné ju vybaviť PN aj 1-3 dni spätne. Dôležité je, aby ste o danej situácii informovali Vášho zametnávateľa, že máte karanténnu PN. V prípade, že nepotrebujete práceneschopnosť ( PN-ku) a Váš zdravotný stav je stabilizovaný je dobré o prebiehajúcu karanténu nahlásiť lekárke.

Pri zhoršení zdravotného stavu konzultujte telefonicky lekárku.

 

TER NA COVID

V prípade, že ste mali kontakt s pacientom COVID pozitívny, alebo máte ster nariadený z RUVZ k steru sa môžete objednať cez mobilnú aplikáciu www.https://korona.gov.sk

- požiadať o vyšetrenie ( zelený odkaz)

- mám záujem o vyšetrenie

Spätne Vám príde informácia o dátume a mieste vyšetrenia.

Rozhodnutie o potrebe výteru na Covid určuje RÚVZ.

V prípade, že sa dozviete výsledok nahláste ho telefonicky lekárke.

 

PREVENTÍVNE PREHLIADKY ( LPP)

Naďalej realizujeme preventívne lekárske prehliadky. Na termín sa možete objednať cez ečasenku.sk alebo telefonicky.

Preventívne lekárske prehliadky realizujeme v popoludňajších hodinách po vybavení akútnych a objednaných pacientov v ten deň. 

Objednanie PO 12 hodine je orientačný čas objednania a nejedná sa o presný čas! Prevencie robíme až po vybavení akútnych pacientov, čo môže niekedy presiahnuť uvedenú hodinu. Zabezpečujeme tak skrátenie doby čakania na LPP a selekciu zdravých od chorých, aby sa zdraví pacienti nestretali s chorými. 

 

PREDPIS LIEKOV.

V prípade, že Váš zdravotný stav je stabilizovaný a potrebujete predpis liekov  je možné realizovať ho viacerými spôsobmi:

1. Prednostne prosíme o využitie elektronického predpisu formou zaslania cez www.ecasenka MUDr. Liptáková

- pri predpise liekov na odporučenie špecialistov je potrebné uviesť meno lekára a dátum posledného vyšetrenia.

Tieto recepty vybavujeme do 1-2 pracovných dní!

2. Starším pacientom nevyhnutne aj osobne ( tí, ktorí nemajú možnosť objednať si elektronicky lieky).